Hoe je een kat het hof maakt

Kijk in hun ogen terwijl je zelf langzaam met je ogen knippert. Steek je hand uit. Roep hun naam terwijl je liefdevolle geluiden maakt. Dit is de beste manier om een ​​kat het hof te maken.

Wetenschappers hebben ontdekt dat de juiste lichaamstaal nodig is om een ​​kat van je te laten houden, vooral een kat die je voor het eerst ontmoet.

Het noemen van hun naam en het maken van tikkende of tuttende geluiden kan genoeg zijn om een ​​kat te wenken die je al goed kent, maar onbekende katachtigen geven de voorkeur aan visuele signalen zoals handgebaren en oogcontact, vaak in combinatie met geluiden, voordat ze je waardig achten hun tijd en genegenheid.

Wat je ook doet, vermijd het volledig negeren van een kat, omdat ze zich hierdoor "ongemakkelijk" en "gefrustreerd" voelen, zeggen wetenschappers.

Onderzoekers van de Paris Nanterre University vestigden zich in een kattencafé, waar katten vrij rondlopen tussen de klanten, om te zien hoe snel de katten opwarmden voor vreemden en welk gedrag het meest waarschijnlijk hun vertrouwen, aandacht en genegenheid zou winnen.

Bron(nen):   Times