Schrijver vraagt vriendin ten huwelijk in debuutroman

Er zijn vele manieren waarop debuterende schrijvers de aandacht op hun boek proberen te vestigen. Christopher Currie, een Australische schrijver, wist op een wel heel originele manier alle ogen op hem gericht te krijgen: hij deed zijn vriendin een huwelijksaanzoek in het dankwoord van zijn boek The Ottoman Motel. Nadat hij omzichtig zijn uitgever, vrienden, bazen en het lokale café bedankt had, vroeg hij zijn vriendin in een lange zin of ze met hem wilde trouwen, ‘ondanks het grote aantal komma’s in de zin.’

Gelukkig was het antwoord bevestigend. Ze zei ‘ja’ nog voordat de schrijver de ring tevoorschijn had weten te halen. Hij had het boek een maand lang voor haar moeten verbergen en was erg zenuwachtig. Als het antwoord ‘nee’ was, dan had zijn voorstel voor altijd op papier gestaan en had hij zich een idioot gevoeld, vertelt de schrijver. Maar nu is hun romantische moment op de best denkbare manier vereeuwigd.

Hij is trouwens niet de eerste die deze truc uithaalt. Twee jaar geleden vroeg econoom Peter Leeson zijn vriendin ten huwelijk in zijn boek: The invisible hook: the hidden economics of pirates, met de opmerking dat hij anders zelf de piraterij in moest gaan, ook al kon hij niet zeilen. Gelukkig zei ook zij ‘ja’.

Bron(nen):   The Guardian