Niet eerder zoveel besmettingen in verpleeghuizen

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
zondag, 28 november 2021 om 21:08
welingelichtekringen header 1
Nooit eerder waren er zoveel coronabesmettingen in verpleeghuizen. In 947 verpleeghuizen in Nederland is minstens één coronabesmetting. Jacqueline de Groot, voorzitter van Verenso (vereniging van specialisten ouderengeneeskunde), is dan ook bezorgd.
"Op meer dan een derde van alle verpleeghuizen in Nederland is ten minste één bewoner besmet. Dat is veel meer dan vorig jaar," zegt ze tegen RTL Nieuws.
Toch zegt de specialist ouderengeneeskunde dat de situatie totaal anders is dan tijdens eerdere golven. "Vooralsnog lijkt corona milder te verlopen bij bewoners die gevaccineerd zijn. We zijn dan ook blij dat de boosterprikken nu gepland worden. Dan blijft de immuniteit van de bewoners op peil." De sterfte in de verpleeghuizen is beduidend lager dan vorig jaar, blijkt uit cijfers van het RIVM.
De hoop is dan ook dat de verpleeghuizen niet op slot hoeven. "Het doel is om zo lang mogelijk open te blijven voor bezoek. Dit is voor de bewoners belangrijk. Want een situatie als die van vorig jaar, wil niemand meer."