Waarom je juist in de herfst buiten moet blijven sporten

Ziekte, Gezondheid, gezondheidszorg
door Ans Vinkdonderdag, 14 november 2019 om 15:44
23684988 m
In het voorjaar en de zomer vindt bijna iedereen het leuk om buiten te hollen. Zelfs op strakke wintermaanden is het aantrekkelijk. Maar in de zompige, miezerige herfsttijd vergaat menigeen te lust.
Terwijl je dan juist veel kunt hebben aan buiten sporten. Als je nu een paar maanden laat verstrijken wordt het weer moeilijker om weer te starten. En juist in sombere tijden is hollen goed.
"Duurtraining heeft een antidepressief effect", zegt Anna Welker, sportwetenschapper aan de Duitse universiteit voor preventie en gezondheidsmanagement tegen Die Welt. "De verhoogde afgifte van de neurotransmitters dopamine en norepinefrine heeft een positief effect op de psyche, daarom wordt sport ook gebruikt als aanvullende therapie bij psychische aandoeningen ."
Als dat niet genoeg is, zal dit argument misschien overtuigen: "Studies tonen aan dat regelmatige duurtraining het biologische verouderingsproces van de cellen tot vijf jaar kan vertragen", zegt Welker.
Wie is meer geïnteresseerd in kortetermijnresultaten: een half uur rennen door de motregen zorgt voor een mollige gezichtshuid en roze wangen .
Bron(nen): Die Welt