Ontmoeting met een legende

Vandaag in The Guardian een ontmoeting met Georgios Kyriacos Panayiotou (1963) zoon van een Griekse Cyprioot en een Engelse moeder, bijgenaamd George Michael. 
Bekend geworden met zijn jongensbandjes, echt beroemd geworden toen hij in 1984 alleen verder ging en opzienbarende muziek maakte: Father Figure, Jesus To A Child, Faith, I Want Your Sex. Michael is toch wel jarenlang de zanger geweest met de meest erotische lading in zijn muziek – dat was ongeëvenaard.
Al lange tijd wordt er maar weinig meer van hem vernomen op muzikaal terrein – als schijnt er nu dan een kerstsingle onderweg te zijn.
Maar dat betekent niet dat George Michael daarmee uit de media was verdwenen. Want zijn hang naar seks en drugs waren voldoende, om verzekerd te zijn van aandacht van de boulevardpers. Aan schandalen geen gebrek en dat gaf weleens het onbehaaglijke gevoel dat Michael voorgoed voor de muziek verloren was. 
Bigaand stuk in The Guardian kan hierover geen uitsluitsel geven. 
Het genie zelf, woonachtig in Londen, houdt vol dat er nog heel veel mooie dingen in het vat zitten, maar zou dat ook kloppen?
In dergelijke gevallen heb je soms het gevoel dat niet alleen het grote publiek voor de gek moet worden gehouden, maar dat de droogstaande artiest ook zichzelf maar iets wijsmaakt. 
We kunnen weinig anders doen dan afwachten – rekening houdend met het ergste.
En in de tussentijd een beroep doen op dat wat hij allemaal heeft geschreven en gezongen, zie de 2e en 3e link.

Bron(nen):   The Guardian  Father Figure  Freedom