Er zal niets veranderen aan het klimaat totdat er veel doden gaan vallen in het westen, zegt Gabonese minister

De wereld zal pas zinvolle actie ondernemen tegen de klimaatcrisis zodra mensen in rijke landen in grotere aantallen beginnen te sterven aan de gevolgen ervan, zei de minister van Milieu van Gabon. Hij zegt aan de vooravond van de zoveelste klimaatconferentie dat de Derde Wereld genoeg heeft van de gebroken beloften op miljarden dollars voor klimaatmaatregelen. 'We voelen ons verraden'. Bij iedere conferentie zegt het rijke deel van de wereld heel veel geld toe aan het arme deel. Maar dat geld komt nooit, zegt minster Lee White.

Hij zegt in The Guardian dat regeringen zich nog niet gedragen alsof de opwarming van de aarde een echte crisis is. Hij zei dat de $ 100 miljard aan beloofde klimaatfinanciering van rijke landen de arme landen niet bereikte, wat het wantrouwen in het VN-klimaatproces aanwakkerde.

"Alles wat er het afgelopen jaar in de Hoorn van Afrika en Pakistan is gebeurd, doet er niet toe" zei White. "Maar met droogte in Europa, branden in Frankrijk en de New Yorkse metro die onderloopt, zijn we misschien op een punt beland waarop de zaken zo erg worden dat ontwikkelde landen het klimaat gaan aanpakken."

Bron(nen):   Guardian