Goed huwelijk? Kan altijd beter

Op de één of andere manier zijn vrouwen altijd aan het sleutelen aan hun verhouding. Is die verhouding slecht, dan moet er uiteraard van alles veranderen. Waarbij ook steevast lange toespraken worden gehouden. Maar is het eigenlijk wel goed? Dan is er geen enkele reden om er niet óók aan te zitten prutsen. 
Je zou dit een vorm van perfectionisme kunnen noemen, maar dat betwijfelen we eerlijk gezegd. Het is iets anders, al weten we niet hoe het precies heet.
 Het dieptepunt van deze fout gerichte energie troffen we vandaag aan in The New York Times. Daar beschrijft ene Elizabeth Weil in een ongebruikelijk lang artikel hoe haar huwelijk er precies voorstaat met haar man, met Daniel Duane. 
Het artikel neemt de lezer mee langs allerlei counsellors en cursussen a la ‘Mastering the Mysteries of Love,’ waar je als lezer werkelijk helemaal gestoord van wordt. Het gaat allemaal om het bereiken van een goed huwelijk, maar het kan niet goed zijn. 
Als u het artikel aanklikt, ziet u op de eerste pagina het betreffende echtpaar op bed zitten, in de yoga-houding, want yoga behoort uiteraard ook tot het programma. Bekijk de foto goed. En probeer er achter te komen of meneer Duane zich wel lekker voelt bij dit eeuwige we-gaan-ons-huwelijk-beter-maken programma.

Bron(nen):   The New York Times