Hoe herken je tijdens je vakantie een goed restaurant: 5 tips

Hoe weet je of je in het buitenland tijdens je vakantie in een ‘goed’ restaurant zit, zonder hulp van een gids. Een restaurant waar het eten goed, vers en gezond is. De Franse nieuwssite Rue89 komt met 5 tips: De buitenkant
  • De gevel en zonwering moeten schoon zijn
  • Terras- en tuinmeubilair: is het van plastic of imitatie rotan, dan is het zelden een goed restaurant
Werp een blik naar binnen
  • Het restaurant moet vol zitten
  • Zitten er veel autochtone klanten en lokale ouderen: een goed teken
  • Weinig toeristen is nog beter
  • Pluspunt: een open keuken
De kaart
  • Loop de deur uit als er over de prijzen nieuwe prijsstickers zijn geplakt
  • De menu’s of dagschotels moeten zijn geschreven op een schoolbord.
  • Vermijd restaurants met foto's van hun gerechten op hun menu
  • Slecht voorteken: als het menu is vertaald in zes talen met de vlaggen van alle EU-landen
In het restaurant Wees op je hoede bij:
  • Harde muziek
  • Kunstbloemen
  • Vieze wc's
  • Een koelkast met fabrieksdesserts
  • Als er na 2 of 3 minuten nog niemand op je af is gekomen om je te verwelkomen. Dan is de  service is niet erg attent en het voedsel zal met dezelfde instelling zijn bereid
  • De baas: wissel wat worden met de eigenaar. Je krijgt dan een idee of de  man of vrouw bereid is goede service te geven
Kijk wat er bij de andere gasten op tafel staat
  • Vers brood is een goede indicatie
  • IJsbergsla is geen goed teken
  • Kaas: een zeer goede indicator. Je kan met het blote oog zien of het fabriekskaas is of op de markt is gekocht
  • Pepermolen: een belangrijke indicator. Een teken van goede smaak en aandacht van het restaurant
  • Drank: staan er enorme glazen bier op de tafels, dan is het meestal een rip off toeristentent
 

Bron(nen):   Rue89      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Guido t'Sas

    Al ‘n jaar of veertig geleden ontmoette ik in Italië Nederlandse bereisde roelen, die de volgende tip (is meer wel nodig?) gaven: Bestel koffie en ga naar de wc. Als beide goed, resp. proper zijn, dan zit het wel goed. Persoonlijk heb ik de ervaring dat in een hotel met slechte bedden het restaurant meestal goed is – andersom nieet 😉

  2. catchit64

    Wat een partij bij elkaar geraapte onzin.
    Al jaren ga ik tijdens mijn vakantie naar de restaurants waar de autochtonen komen, waar de minst mooie meubeltjes staan en waar in sommige gevallen de TL het licht verzorgt.
    Het eten is er in heel veel gevallen beter, de hoeveelheid beduidend meer en de aanspraak een stuk warmer en ongecompliceerd.
    Ben net terug uit Griekenland en heb weer overheerlijk gegeten in de meest onooglijke tentjes. Chique uit eten kun je hier in Nederland ook en de vakantie is bij uitstek geschikt om meer van het land en de mensen te leren kennen.

    • Niegol

      Mee eens. Een aantal zaken in dit artikel kloppen denk ik wel (veel locals is goed, een zut toeristen met literpullen cerveza iets minder), maar het stuk over de meubeltjes is echt kul! vaak zijn het juist de tentjes waar het meubilair van plastic is die de plaatstelijke bevolking bedienen, en dus het van terugkerende klanten moeten hebben. Dat zorgt pas voor een goede service!

      (in antwoord op catchit64)
  3. JRR Uijlings

    – Teveel gerechten op de kaart betekent dat de ingredienten niet vers kunnen zijn.

  4. Edward_II

    Even uit het hoofd gerekend zijn er volgens deze criteria 3 goede restaurants in Amsterdam (van de ~1300).

  5. lloret de mar

    Marvellous tips .. Ik lees al deze tips en hield ook in mijn geest of zeker volgen als ik op elke plaats gaan voor de besteding van mijn vakantie ..

Reacties niet toegestaan