EU wil met Afrika migratiestroom indammen

Met beloftes van geld en andere vormen van hulp hoopt Europa samen met Afrika te voorkomen dat migranten de vaak gevaarlijke oversteek maken naar Europa. Meer dan zestig leiders uit Europa en Afrika zijn woensdag en donderdag in de Maltese hoofdstad Valletta bijeen om de migratieproblematiek te bespreken.

Uit de meest recente conceptconclusies blijkt dat Europa onder meer bereid is om vormen van zogeheten legale migratie uit te breiden. Een daarvan is dat het aantal Afrikaanse studenten en onderzoekers die voor een tijd naar Europa komen voor een uitwisseling wordt verdubbeld. Afrikaanse landen moeten op hun buurt migranten die geen recht hebben op asiel weer opnemen. Met name op dit punt was er nog onenigheid.

De migratietop begon net iets na 18.00 uur. De eerste dag is rond 22.00 uur afgelopen.

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh


  EU wil met Afrika migratiestroom indammen”
  3x raden hoe : give use EVEN MORE money or we will send EVEN MORE immigrants

  • Heinz

   Ik denk dan ook dat het de zelfgekozen aristocraten wel goed uitkomt.

   (in antwoord op Blargh)
 2. disqus_RinSh7fPr4

  Het grappige is dat die ambtenaren denken dat ze Europa vertegenwoordigen.

 3. AT

  De enige keer dat het Westen ‘zaken’ met Afrika wil doen is als er grondstoffen te halen vallen en vluchtelingen gestopt moeten worden. Als de wereld nu Afrika eens gaat zien als een partner in plaats van paria, dan zouden veel problemen waar we nu steeds achteraan hobbelen geeneens bestaan.

 4. Burgermans

  Linkse heelmeesters maken stinkende wonden.

  Wanneer gooien we nu eindekijk de grenzen eens dicht?

  • Moos1

   O nieuws voor je… je had de grenzen juist open moeten gooien, dan was het controleerbaar geweest. En hadden smokkelaars geen gouden bergen beloofd.

   En links? Ach ja links,..regeert al heel lang niet. Maar destijds zat het zo:

   “In weerwil van wat mensen zijn gaan geloven, was de migratiegolf van de jaren zestig geen links, maar juist rechts beleid. Vijftig jaar later laat rechts zien niks geleerd te hebben”, schrijft Martijn van Dam (PvdA) vandaag in de Volkskrant.

   Van Dam reageert op ondermeer het Verkiezingsprogramma van de PVV, met daarin: “De multiculturele nachtmerrie die ons wordt aangedaan kunnen we en willen we niet als een vaststaand feit aanvaarden. Het Nederlandse volk heeft niet om de massa-immigratie gevraagd en moet daar dan ook niet de prijs voor betalen. De schuld ligt niet bij Henk en Ingrid. De schuld ligt bij de linkse elites die denken dat de wereld er uit ziet als Woodstock.”

   Van Dam beroept zich ondermeer op onderzoek van de professoren en broers Jan Lucassen van het Instituut voor Sociale Geschiedenisen Leo Lucassen van het Centrum voor Geschiedenis van Migranten. Zij hebben de feiten op rij gezet, overigens voor Henk en Ingrid niet ter zake doende”””.

   Wat heeft rechts trouwens gedaan om deze vluchtelingenstromen te voorkomen?
   Want dat is natuurlijk heel wat anders dan gastarbeiders, maar dat snap je hopelijk zelf ook wel.

   (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan