Belg (49) de cel in voor verkrachting van zesjarige dochter: 'Zonder seks kreeg ze geen hamburger'

Samenleving
woensdag, 19 oktober 2022 om 20:48
welingelichtekringen header 1
Een 49-jarige man uit Brecht, vlakbij Antwerpen, krijgt drie jaar cel voor de verkrachting van zijn dochtertje met een mentale beperking. Hij dwong het toen zesjarige meisje tussen 2004 en 2006 meermaals tot orale bevrediging door haar voedsel te ontzeggen.
Het meisje met autisme en ADHD biechtte pas in 2018 op school het misbruik op. “Het meisje had verklaard dat ze haar biologische vader regelmatig oraal moest bevredigen, anders zou hij nooit meer met haar naar een hamburgerketen gaan. Tijdens een audiovisueel verhoor heeft ze nog eens verklaard dat ze haar papa met de mond moest bevredigen en dat hij haar ook betast heeft”, zei openbaar aanklager Hanne Hendrickx tijdens het proces.
Het misbruik kwam pas vele jaren na de feiten aan het licht. Toch twijfelt het openbaar ministerie niet aan de verklaringen van de vrouw. “Op verschillende tijdstippen heeft ze een verklaring met exact dezelfde inhoud verteld. Dit zijn afschuwelijke en walgelijke feiten. Zulke praktijken uitvoeren op je eigen dochter zijn een vader onwaardig”, aldus Hendrickx.
De man kreeg vijf jaar celstraf van de rechter in Turnhout, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De incestpleger verdwijnt dus effectief drie jaar achter slot en grendel.