Nazi's waren juist tegen vaccinatieplicht. Die vergelijking slaat dus nergens op

Samenleving
zaterdag, 25 september 2021 om 14:02
welingelichtekringen header 1
Nazipraktijken, klinkt het regelmatig uit de complothoek over de vaccinatiedrang van Europese overheden. Raar eigenlijk: Hitler en zijn aanhangers waren juist tegen verplichte vaccinaties.
Begin jaren 30 gold er al tientallen jaren een vaccinatieplicht tegen de pokken in Duitsland. Ten tijde van het Derde Rijk werd die plicht versoepeld. De wanstaltige reden: het zou helpen om door nazi's 'inferieur' genoemde mensen te doden.
Vanaf 1936 hoefden de Duitsers niet langer te bewijzen dat ze een pokkenvaccin hadden voordat ze naar de middelbare school gingen. De nazi's wisten heel goed dat het vrijwillig maken van vaccins tot meer doden zou leiden.
Zo zou Hitler onder meer hebben gezegd dat vaccinaties beperkt moesten blijven tot de Duitse bevolking om te voorkomen dat de lokale bevolking in veroverde landen te hard zou groeien. Hitlers stafchef Martin Bormann schreef in 1942: 'De slaven moeten voor ons werken. Degenen die we niet nodig hebben, mogen sterven. Daarom zijn vaccinaties en Duitse gezondheidsdiensten overbodig. De vruchtbaarheid van de slaven is ongewenst."
Verplichte vaccinaties zijn dus bepaald geen nazipraktijken. De nazi's hadden veel te goed door hoe succesvol en nuttig vaccins zijn.
Bron(nen): Bussiness AM