Hoe je de vaatwasser beter gebruikt

Je denkt dat je weet hoe je je vaatwasser goed inruimt en laat wassen. De New York Times - van alle markten thuis - is daar niet zo zeker van. En denkt dat er nog al wat mensen een nieuwe machine kopen, terwijl ze de oude gewoon niet goed genoeg gebruikten.

We vatten het lange stuk van de NYT samen:

  1. Je hoeft niet voor te spoelen. De meeste mensen schijnen dat nog te doen. En bij stokoude machines is dat nuttig. Maar nieuwere machines kunnen het vuil goed aan zonder dat jij helpt.
  2. Voedselresten kan een moderne machine zelf verwerken. Je kunt er je best op doen, maar nut heeft het niet. De resten worden weggespoeld en komen uiteindelijk bij de zeef terecht. De kracht van de enzymen die in het wasmiddel zitten zullen die resten verpulveren. Af en toe de zeef reinigen kan geen kwaad.
  3. Alles hangt af van het inruimen. Bekijk je machine eens goed en je snapt wel waarom inruimen het geheim is. Bij de meeste machines komt de meeste waskracht van onderen. Plaats de vuile afwas dus zo dat de waskracht daar terecht komt waar het vuil zit.
  4. Zorg ook dat de stralen de bovenste afwas goed kunnen bereiken.
  5. In de hoeken van het bovenste rek is de waskracht het kleinst
  6. Maak uw machine minimaal een paar keer per jaar schoon. 

Bron(nen):   New York Times