Apple wil iPhone binnen 10 jaar vervangen door smart bril, eerste model volgend jaar al

Geen apparaat meer dat je constant vast moet houden, maar een slimme bril, Apple wil volgend jaar al het eerste model uitbrengen van de augmented reality-glasses. Binnen tien jaar moeten ze de iPhone volledig vervangen.

Dat schrijft de meestal goed ingelichte expert Ming-Chi Kuo, MacRumors en 9to5Mac. Voor de bril zou je de smartphone niet meer nodig hebben, denkt Kuo. "Op die manier heeft het zijn eigen ecosysteem om de meest complete en flexibele gebruikerservaring te bieden."

Door de smart glasses zou de telefoon in je hand geprojecteerd worden zonder dat je hem dus nog vast hoeft te houden. De bril zou zes tot acht camera's krijgen, die alle beelden rondom de gebruiker moeten voorzien van virtuele elementen. De constante analyse van livebeelden kost enorm veel rekenkracht. Voor de 'glazen' van de bril zouden twee oledschermpjes van Sony worden gebruikt.

Onlangs sprak Bloomberg al over een Apple-bril die volgend jaar zou verschijnen. Het eerste exemplaar zal wel extreem duur zijn, zo rond de 3.000 dollar is de verwachting. Die is vooral bedoeld voor app-makers die dan aan de slag kunnen met het bouwen van apps voor de nieuwe gadget.

.

Bron(nen):   RTL Nieuws