4 functies van WhatsApp die je nog niet kent

Tech, AI, auto
maandag, 24 januari 2022 om 21:01
welingelichtekringen header 1
Dacht je dat WhatsApp voor jou geen geheimen meer had? Misschien dat we je nog kunnen verrassen met deze vier functies:
  1. Oproepen dempen
    Met WhatsApp kun je ook (video)bellen. Heel handig, maar niet altijd fijn. Is er iemand met wie je dat liever vermijdt, dan kun je zijn of haar meldingen dempen. Ga naar een gesprek met diegene en klik op de naam en vervolgens op meldingen dempen (voor 8 uur lang bijvoorbeeld, of voor altijd).
  2. Twee keer WhatsApp
    Je kunt twee nummers hebben op één smartphone, maar dan wil je natuurlijk ook twee keer WhatsApp. Daarvoor heb je de app Parallel Spaces nodig. Voor een extra zakelijk nummer kun je ook de app WhatsApp Business downloaden.
  3. Privé-reactie in groepsgesprek
    Soms zit je met heel veel mensen in een groepsapp en wil je juist op iemand persoonlijk reageren. Dat kan door de tekst van de betreffende persoon ingedrukt te houden en daarna op de drie puntjes rechtsboven (bij Android) te drukken. Daar kun je klikken op 'privé beantwoorden'.
  4. Verwijderde tekst terughalen
    Je weet inmiddels vast dat je verstuurde berichten weer kunt verwijderen. Maar wist je dat je ze ook kan terughalen, tot zeven dagen na verwijdering. Koppel je smartphone aan je laptop en ga naar Mijn Computer en vervolgens naar het interne geheugen van je smartphone. Zoek de map WhatsApp/Databases en klik met je rechter muisknop op msgstore-yyyy..dd..db.crypt en selecteer via 'openen met' het kladblok.