Doodeng: patrouillerende AI-robothond met automatisch wapen

Een Russische ondernemer vindt het blijkbaar leuk om te experimenteren met AI en wapentuig. Hij heeft een video op YouTube gezet van een gewapende robothond die gericht met een automatisch geweer aan het schieten is.

De AI-hond lijkt van technologiebedrijf Unitree Robotics te zijn, maar dan gemodificeerd met een groot geweer op de rug. De robot met camera's aan boord patrouilleert met maximaal 12 km/uur op een ijzig oefenterrein en schiet denkbeeldige doelen aan flarden.

Dit specifieke Russische 'speelgoed' lijkt niet een serieuze optie voor leger- of beveiligingsdoeleinden, maar de bedrijven Sword International en Ghost Robotics zijn al ver gevorderd met de ontwikkeling van een dodelijke vierpotige kunstrobot.

Ze kunnen allerlei functies vervullen, zoals het opsporen van gevaarlijke stoffen, bommen onschadelijk maken, fungeren als een mobiele zendmast of terreinen verkennen. Maar ze kunnen natuurlijk ook aanvallen uitvoeren, zichzelf ontploffen en dingen kapotschieten met enorme precisie.

Verschillende organisaties stellen alles in het werk om de ontwikkeling en het gebruik van zulke robots wereldwijd te verbieden, maar dit lijkt niet te gaan lukken. De legers van verschillende wereldmachten zijn hun nieuwe dodelijke wapen druk aan het testen.

De dystopische beelden zijn hier te zien: