‘Apple komt met eigen virtuele wereld en gaat concurreren met de Metaverse’

Apple gaat concurreren met de Metaverse van Facebook en ontwikkelt een eigen 3D-wereld. Het techbedrijf heeft verschillende vacatures uitstaan voor dit project en wil komend jaar een bijbehorende mixed reality-bril op de markt brengen voor 2000 tot 3000 euro, volgens nieuwsplatform Bloomberg.

De iPhone-maker zoekt onder andere naar een softwareontwikkelaar met ervaring met visuele effecten voor 3D-omgevingen. Het plan is om een aparte dienst op te richten om met de VR-bril 360 graden video's te kunnen bekijken. "Je moet buiten de gebaande paden denken en moet ongelooflijk uitdagende en interessante problemen in de 3D-toepassingsruimte oplossen", schrijft Apple in de vacature.

De namen 'Reality Pro' en 'Reality One' zijn al geregistreerd door Apple. Momenteel is de programmering van RealityOS 1.0 bijna afgerond en de eerste versie van de mixed reality-bril zou zo'n 2000 tot 3000 euro moeten gaan kosten, veel duurder dan de Meta Oculus Quest van Mark Zuckerberg.

Apple-baas Tim Cook heeft het niet zo op de Metaverse van Facebook-moederbedrijf Meta. "Ik vind het altijd belangrijk dat mensen goed begrijpen wat iets is. En ik weet echt niet zeker of de gemiddelde persoon je kan vertellen wat de Metaverse is."

Hij denkt niet dat het goed is als mensen lange tijd in een virtuele wereld gaan spenderen. "Ik denk niet dat je op die manier je hele leven wil leiden. VR is voor gezette periodes, maar geen manier om goed te communiceren", zegt Cook tegen Bright.

Bron(nen):   Bloomberg