Gaat Google Glass roemloos ten onder?

Slecht nieuws voor Google Glass: Twitter heeft zijn app verwijderd van de slimme bril. Dat een van de grootste sociale netwerken stopt met Google Glass is verontrustend. Maar er zijn meer signalen dat het niet zo goed gaat met Google's paradepaardje, aldus de Volkskrant. Volgens sommige Google-watchers zou Twitter het de moeite niet waard vinden voor het beperkt aantal gebruikers, dat nu wordt geschat op enkele duizenden tot tienduizenden. Anderen menen dat Google zelf ook terughoudend is vanwege de negatieve publiciteit omtrent mogelijke privacyschending. Restaurants in Silicon Valley weigeren om die reden bezoekers als ze hun Google Glass niet afzetten en ook in Amerikaanse bioscopen is hij verboden. De bril is tot nu toe nauwelijks terug te vinden in het Amerikaanse straatbeeld. Wellicht zijn mensen ijdeler dan Google dacht. Direct na de lancering van de bril werd al gezegd dat hij te nerdy en lelijk was. Mogelijk de reden waarom velen hem alweer te koop hebben aangeboden op eBay.  

Bron(nen):   Business Insider  Volkskrant    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  “dat nu wordt geschat op enkele duizenden tot tienduizenden.”
  Ruime “schatting”

 2. Robin

  Jammer.

 3. Dead Silence

  Voor professionele redenen zoals in de medische tak van sport, een waardevol tool. Maar goed, die markt is te klein.

 4. Arie van Gorp

  Al velen jaren proberen mensen van alles om maar geen bril te hoeven dragen: lenzen, ogen laseren. Google had iets moeten maken dat vooral geen bril was en er ook niet op leek, dan hadden ze een kans gehad dat het succesvol werd.

 5. Vogelbeest

  Het ding is fucking duur voor iets waarvan niet geheel duidelijk is wat hij meer kan dan een telefoon van zeg 200,- (behalve dan dat je het op je neus draagt)

 6. reageermeneer

  Net zoiets als een buitenboordbeugel, die wil ook niemand. Inschattingsfout van Google.

 7. catchit64

  Ik heb voor mijn werk de Google Glass een paar dagen mogen proberen.
  Als liefhebber van nieuwe technieken zou ik er blij mee moeten zijn maar het tegendeel is waar.
  Ik vond het vooral een storend ding en het leidt je zodanig af dat het buiten de luie stoel een gevaarlijk ding is.
  Als het gaat mislukken zal het me niet verbazen.

 8. Cornelis Berend

  Ik heb eens een gesprek gehad met iemand die een Glass op had. De wetenschap dat hij zou kunnen zien of doen wat ik niet kan zien en dat Google leeft van privacy-schennis maakte dat het gesprek al na enkele seconden ondraaglijk werd

  Ik vroeg of de man de bril wou afzetten. En en op de vraag “waarom?” zei ik dan ik een bijkans onweerstaanbare zin had om de man een klap op z’n bek te geven. Later hoorde ik dat dat in werkelijkheid ook wel gebeurd.

Reacties niet toegestaan