Last van een overvolle, onoverzichtelijke mailbox? Dan zijn deze 4 apps een uitkomst

E-mail is op veel kantoren even onmisbaar als ergerlijk, voornamelijk omdat er gewoon te veel berichten worden verstuurd. Er zijn genoeg apps die beterschap beloven, maar welke werken nu echt? Hieronder vier stuks waarmee je voor eens en altijd afrekent met de chaos in je mailbox. InboxZero De naam zegt het al: deze app laat niets in je inbox achter en archiveert elk bericht direct, zodra je het aanklikt. Zo blijven alleen ongelezen berichten over. Verder krijg je van een nieuw bericht niet direct de hele inhoud te zien, maar wel de conversatie waar het deel van uitmaakt. Deze wordt getoond met tekstballonnen, zoals in chat-apps. De mail worden ondergebracht in een klassieke mappenstructuur. Mailbox Met veegbewegingen kun je inkomende e-mails snel behandelen en verplaatsen. Een mail archiveren of verwijderen doe je met een swipe naar rechts. Om een herinnering in te stellen of het bericht toe te voegen aan een lijst veeg je naar links. Met de functie 'Help me dit leeg te maken' archiveer je in één keer grote hoeveelheden mail. Inky Inky biedt een gefilterde inbox die alleen persoonlijke berichten direct weergeeft. Bij elk bericht staat een inktdruppeltje dat blauwer kleurt naar mate de mail relevanter is. Andere sorteercriteria zijn tijdstip, onderwerp, bestandsgrootte of auteur. Je kunt ook memo's maken, die je aan een bericht of taak herinneren. CloudMagic Deze app is handig voor wie mail uit verschillende accounts bij elkaar wil brengen. Je kunt e-mails exporteren naar diverse productiviteits- en notitie-apps, zoals Evernote, OneNote of Wunderlist. CloudMagic is aangenaam in gebruik. Je verwijdert of archiveert mails eenvoudig met een swipe naar rechts.

Bron(nen):   De Tijd (betaald)      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Waarschijnlijk handig voor een ZZP-er die baas is in eigen computer. De meeste kantoorslaven krijgen een computer die door de IT-afdeling volledig dichtgetimmerd is. Apps instaleren is dus geen optie.

  2. Janneke van Vught

    Ik heb een paar jaar geleden al mijn mail accounts van mijn telefoon gegooid.
    Ik controleer mijn mail nu alleen nog op mijn computer of tablet. Het geeft je zoveel meer rust en 99% van de mails kunnen echt even wachten. Voor écht dringende gevallen bellen ze gewoon op.

Reacties niet toegestaan