Elon Musk gaat de helft van het Twitter-personeel ontslaan

Tech
door Désirée du Roydonderdag, 03 november 2022 om 14:53
welingelichtekringen header 1
Elon Musk heeft voor 45 miljard euro Twitter aangekocht omdat hij de mensheid wil behoeden voor de moderatiedrift van de in zijn ogen veel te 'woke' beleidsbepalers en medewerkers. Nu gaat hij de helft ontslaan, zeggen ingewijden tegen Bloomberg.
De multimiljardair kwam glunderend binnen bij Twitter met een wastafel in z'n handen ('let that sink in'), draagt zijn kersverse voetvolk op 84 uur per week te werken en twittert erop los.
45 miljard euro is veel te veel geld gebleken voor het socialmediaplatform. Musk stemde toe met het overnamebedrag vlak voordat de beurskoersen kelderden. Tevergeefs probeerde hij onder de slechte deal uit te komen. Probeer dat geld maar eens terug te verdienen nu de advertentie-inkomsten dalen en een recessie voor de deur lijkt te staan.
Hij stuurde het hele bestuur weg om zichzelf aan te stellen als interim-topman. Ook de helft van het personeel stuurt hij volgens persbureau Bloomberg de laan uit. Hij gaat mogelijk een systeem met filmpjes tegen betaling opzetten. En voor acht dollar per maand kunnen gebruikers verificatie, een blauw vinkje en het recht op aanpassing van tweets kopen.