Enorme opmars van social media-app BeReal: geen influencers maar echte mensen

Tech, AI, auto
woensdag, 27 juli 2022 om 10:50
anp 452284255
Steeds meer mensen ergeren zich aan de perfecte plaatjes op Instagram en andere platforms. Het is tijd voor meer echtheid en minder trucage, vinden veel mensen. Daar hebben Franse app-makers handig op ingespeeld door BeReal te lanceren.
Geen filters, geen likes'Als je influencer wil worden, blijf dan gerust op TikTok en Instagram', staat in het scherm na installatie van de software. Het platform bestaat sinds 2020, maar is de afgelopen maanden aan een opmars bezig. BeReal staat op nummer twee in de downloadlijst van gratis apps in de AppStore.
Het concept is vrij simpel: je krijgt elke dag op een willekeurig moment een melding en hebt dan twee minuten om een foto te maken. Er zijn geen filters en nauwelijks tijd om voor te bereiden. Dat maakt de foto's verrassend en 'echt'.
'Echte' SelfieEr is nog iets interessants: er worden tegelijk twee foto's gemaakt. Je ziet op je telefoonscherm alleen het beeld van de omgevingscamera. De frontcamera maakt tegelijk ook een foto, dus je ziet je eigen gezicht niet bij de selfie.
Je kunt de foto's van vrienden pas zien als je zelf iets hebt gepost. Onder de foto kun je een reactie achterlaten, maar er worden geen volgersaantallen of likes in het scherm bijgehouden.