Vijf innovaties die ons leven binnenkort gaan veranderen

Tech, AI, auto
woensdag, 18 december 2013 om 7:42
welingelichtekringen header 1
IBM voorspelt de toekomst. Het bedrijf noemt vijf innovaties die ons leven binnen vijf jaar gaan veranderen. De benodigde technologie wordt nu ontwikkeld en getest. Alles gaat vooral persoonlijker worden.
Winkelen wordt een unieke ervaring.
Door augmented reality en big data analyses passen winkels zich direct aan, aan de consument, die op dat moment binnen is. Winkelen wordt zo veel persoonlijker. Het zal online shoppen makkelijk overtreffen.
Leren wordt persoonlijker.
Er komt een einde aan onderwijs dat voor iedereen hetzelfde is. Leraren krijgen een op maat gemaakt leerplan voor elke leerling. Daarin wordt bijvoorbeeld rekening gehouden met waar iemand goed in is of wat hij later wil worden.
Meer informatie over de patiënt zorgt voor betere behandelingen.
Over vijf jaar wordt kanker behandeld op DNA-niveau met een persoonlijk behandelplan voor elke patiënt. Nu duurt het nog maanden om iemands DNA vast te leggen. Over vijf jaar kan dat in een dag. Verder is er ook veel meer informatie over patiënten veel sneller beschikbaar.
Iedereen krijgt een digitale bewaker.
Hiermee worden privacy en andere persoonlijke gegevens beschermd. Deze digitale bewaker weet alles over je en beschermt je als er verdachte zaken gebeuren online.
De stad past zich aan aan de bewoners.
De stad weet wat jij wil: zin om te gaan dansen, je krijgt meteen te horen waar je heen moet. Meer mensen die in de bus willen, omdat het regent: er worden automatisch meer bussen ingezet. De stad maakt zo het leven makkelijker.