Rijken slapen vaker samen

Mensen met een hoger inkomen blijken beter te slapen en bovendien vaker samen met hun partner te slapen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de British Sleep Counsil, waarvoor meer dan 5000 mensen werden ondervraagd. Van de koppels die minder dan 40.000 euro per jaar verdienen, slaapt 77% elke nacht samen, maar van de koppels die meer dan 40.000 euro per jaar verdienen slaapt 82% elke nacht samen. Achterblijvers zijn de stellen met een gezamenlijk jaarinkomen van minder dan 29.000 euro: die slapen nooit samen. Van de respondenten slaapt 83% goed of tamelijk goed als zij meer dan ongeveer 90.000 euro verdienen. Bij werklozen is dat maar 67%. De slechtst slapenden hadden een inkomen op bijstandsniveau. Niet alleen gebruiken zij de meeste slaappillen, ook gaat 15% van deze groep voor de slaapproblemen naar de dokter. Er werd ook gekeken naar het soort werk wat mensen doen. De juridische branche, ook meestal goed verdienend, slaapt het meest met 7 á 8 uur. Technici en architecten slapen meestal een uur minder. Alcohol wordt wel es gebruikt om in slaap te komen en dat geldt vooral voor mensen in de bouw, techniek, architectuur en sales en marketing. 23% van hen grijpt wel eens naar de fles om in slaapt te vallen. Niet verrassend is wellicht dat kunstenaars en anderen uit de culturele sector vaak erg laat naar bed gaan en vervolgens wakker liggen door zorgen en stress.      

Bron(nen):   Nu      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  “Achterblijvers zijn de stellen met een gezamenlijk jaarinkomen van minder dan 29.000 euro: die slapen nooit samen.”

  Ik geloof er niets van. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat als je gezinsinkomen lager is dan 29.000 euro je nooit samen slaapt.

  • Calhoun84

   Uit de originele bron:

   “The most startling statistics were how household income, or lack of it,
   is clearly taking its toll on relationships […] Among those earning
   less than £25k [around $39,000], 12% said they never sleep with their
   spouse or partner. Among those not working at all the figure is 13%.”

   http://www.medicalnewstoday.com/articles/265213.php

   (in antwoord op André Somers)
 2. catchit64

  Ik vind het ook een vreemd verhaal. Ik ken rijke mensen en mensen met een zeer karig inkomen en volgens mij slapen rijk en arm gewoon samen met hun partner. Als ze dat niet meer doen dan is het meestal zo over met de liefde.

Reacties niet toegestaan