1 op de 4 ouders denkt stiekem aan een scheiding

Britse relatiedeskundigen en advocaten hebben vandaag uitgeroepen tot 'Scheidingsdag', want dit is het moment waarop de meeste koppels besluiten om te gaan scheiden. Een kwart van de ouders heeft in het geheim regelmatig aan scheiden gedacht en op de eerste dag na de feestdagen is de kans het grootst dat ze de knoop doorhakken. Na maanden, of zelfs jaren, van denken aan een scheiding zorgen de stress van kerst en de start van het nieuwe jaar ervoor dat mensen de daad bij het woord voegen. Advocaten zien in januari een piek in het aantal vragen over scheiden, met dubbel zoveel vragen hierover dan in andere periodes. Daar zijn verschillende redenen voor. Eén ervan is het feit dat de kerstvakantie een broedplaats voor conflicten vormt. Koppels zitten op elkaars lip en teveel eten en alcohol doen de zaak ook geen goed. Twee weken samen thuis kan de koppels onder druk zetten en als hun verwachtingen ten aanzien van de feestdagen niet bewaarheid worden, kunnen ze zich teleurgesteld voelen en hun leven kritisch onder de loep nemen. Anderen denken al een hele tijd aan scheiden en maken er een goed voornemen van om in het nieuwe jaar een nieuwe start te maken. De Britse belangenorganisatie OnePlusOne roept koppels op om deskundige hulp te zoeken om hun relatie te redden. Uit een enquête van deze organisatie blijkt dat 6 op de 10 mensen met een relatie toegeven dat ze problemen hebben, maar minder dan 5% zocht professionele hulp. Hulp zoeken in een eerder stadium, als de eerste gedachten aan een scheiding opdoemen, kan de eerste stap zijn in de richting van het oplossen van de problemen en kan de kans op een scheiding verkleinen.

Bron(nen):   Daily Mail      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Windows 8

  Zijn er al kaartjes voor ?

 2. Robin

  1 op de 4 vrouwen is dan ook onuitstaanbaar. :-p

 3. Windows 8

  OneplusOne wc-eend?

 4. Xander

  Scheiden is niet het indrukken van een ‘reset’ knop.
  De situatie zal nooit meer worden als voorheen, met kinderen in het spel ontstaat er juist een meer gecompliceerde situatie bijv. een nieuwe partner welke vaak inwisselbaar blijkt of erger! Daarbij zou een huwelijk veel meer als een contract van tijdelijke aard kunnen worden ingericht waarbij de negatieve gevolgen en financiële positie duidelijk vooraf zijn vastgelegd.
  Waar ik mij personelijk over verbaas is het afsluiten van een hypotheek dit is vaak een tweede stap binnen het huwelijk. Deze hypotheek -ook een soort huwelijk/contract met de geldverstrekker is van A tot Z vastgelegd- een huwelijk lijkt daarbij meer een ‘roze wolk’ intentie verklaring…
  Terwijl het opvoeden van een kind een ouder tot waanzin kan drijven en de kosten daarbij kunnen oplopen als van een klein huis!
  Dat er zo weinig scheidingen zijn is meer opmerkelijk 🙂

 5. RhodBerth

  Je zou maar scheiden… een nieuwe relatie beginnen… en dan blijkt ineens dat je zelf het probleem bent! Zit je daar met 2 groepen ex-kinderen, 2 ex-vrouwen, en met kerst all by yourself tot je oude dag weg te snorkelen in een eenzaam bejaardenhuis….

  Dan denk je toch: misschien had ik wat meer zelfreflectie moeten hebben en wat meer aan mezelf moeten werken ipv m’n partner overal de schuld van te geven…

Reacties niet toegestaan