Doen alsof je iets van wijn weet. In 4 lessen

Sarah Bray van cultuurwebsite flavorwire legt uit hoe je jezelf met een minimum aan kennis voordoet als een echte wijnkenner:

1. Bouw een kleine, maar indrukwekkende woordenschat op

'Aards', 'eikenhout', 'fruitig', 'jong', 'kruidig'. Dit zijn enkele voorbeelden van de zeer uitgebreide vakwoordenschat van een wijnkenner. Begin met het aanleren van deze typische woordenschat. Zo lijkt het direct alsof je weet waarover je praat.

2. Het etiket bevat nuttige informatie

Het is vaak niet eens nodig om de wijn te proeven om er toch als kenner over te spreken. Het etiket bevat namelijk al veel informatie, zoals de gebruikte druif, de streek, de naam van de producent, het jaar van de oogst en het alcoholpercentage.

3. Investeer in elementaire kennis

Een beetje algemene wijnkennis is uiteraard essentieel om je te bewijzen als wijnkenner. Zo moet je weten op welke temperatuur je witte en rode wijnen moet drinken en hoe je het glas moet vasthouden.

4. Raadpleeg de sommelier

Toch, zelfs met de beste voorbereiding, kan het zijn dat je geen enkele wijn herkent op de wijnkaart of een etiket te lezen krijgt waar niets uit valt af te leiden. Stop dan met doen alsof en spreek de sommelier aan. Sommeliers zullen je graag de perfecte wijn aanraden afhankelijk van smaak en gewenst prijsniveau.

Bron(nen):   Flavorwire