Waarom mannen blondines boven brunettes verkiezen

Waar we de laatste tijd vaker berichten zien langskomen dat mannen brunettes zouden verkiezen boven blondines, is hier nog een wetenschappelijk bewezen lijstje met 5 redenen waarom blondines beter zouden zijn.

 1. Blondines zijn vrouwelijker
  Vrouwen met blond haar hebben meer oestrogeen dan vrouwen met bruin haar; dit is hét vrouwelijke hormoon en dus zijn blondines vrouwelijker. Daarnaast bezitten ze meer vrouwelijke uiterlijke kenmerken dan brunettes: fijnere gelaatstrekken, een gladdere huid, minder lichaamsbeharing, smallere schouders en een puntige kin.
 2. Blondines staan vaker in de Playboy
  Uit onderzoek blijkt dat in de Playboy gemiddeld meer blonde vrouwen staan dan in het gemiddelde vrouwenblad. Met andere woorden: mannen kijken liever naar blondines dan brunettes en vinden blonde vrouwen dus aantrekkelijker.
 3. Blondines zijn aantrekkelijker en spontaner
  Uit een Brits onderzoek onder 3.000 mannen blijkt dat de meerderheid van de mannen vaker een relatie aangaat met een blonde vrouw. Bijna 20% van de mannen gaf aan dat dit komt omdat blondines er meestal beter uit zien en de helft van de ondervraagde mannen zeggen dat blondines spontaner zijn.
 4. Blondines hebben betere seks
  Daarnaast blijken blondines meer plezier te hebben, zelfverzekerder te zijn en een beter seksleven te hebben. Ook komen blonde vrouwen sneller voor zichzelf op, waardoor ze meer bereiken in het leven.
 5. Blondines worden vaker aangesproken
  Uit onderzoek blijkt ook dat vrouwen met blonde haren het meeste worden aangesproken door mannen, anderhalf keer vaker dan brunettes.

Voor de vrouwen die geen blond haar hebben is blonderen een optie; veel van bovenstaande effecten schijnen dan alsnog te werken.

Bron(nen):   Gezond.be      

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. ernie

  Als een brunette heur haar laat blonderen… gelden dan alle voordelen ook?

 2. tol van de welvaart

  Wat een totale onzin.

 3. Volledig

  Ondertussen zijn er minder dan 10 blondines in de Miss World verkiezing met meer dan 120 contestants.

 4. Planten Pot

  Fijn, zo’n bronnenlijst

 5. Twan

  Kan er wel wat mee, ben het er mee eens.
  Alhoewel ik getrouwd ben met een brunette….

 6. Victor Verlon

  Alsof haarkleur zo bepalend is, not.

  Natuurlijk hebben mannen hun voorkeur, ook wat betreft haarkleur. Of wat betreft cupmaat, taille verhouding, kleur ogen, levensstijl, flirtgedrag, enzovoorts.

  Ongetwijfeld zijn er andere onderzoeken uitgevoerd die weer het tegendeel beweren: brunettes of roodharigen zijn het meest aantrekkelijk omdat …

 7. Kees Cornelder

  Blondjes heten toch…uhh…dom, zo niet oetdom te zijn? Nou dan??? Is wel zo makkelijk, verticaal én horizontaal!

 8. tanni

  gelul allemaal.blondines denken vaak dat ze heel wat zijn .en vaak praten ze minder.er zijn er mooie tussen maar echt niet allemaal.de mooie geklede zijn vaak met een rijke man getrouwd. mijn vraag is ,als ze zo goed in bed zijn waarom gaan hun mannen dan toch buiten het huis eten?
  ik vind dit pure onzin .er zijn veel sexy brunnete dames die het goed doen in het leven.daar hoef je geen blond voor tezijn.

Reacties niet toegestaan